Vegetarische voeding

Vegetarische voorgerecht:

  • 6 personen
  • 150 kcal
  • 20 min bereiden
  • 30 min wachten

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 25 g boter
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • 1 courgette, grof geraspt
  • 75 g pittige kaas (bijv. Pecorino), fijngeraspt

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en roer het eigeel los in een andere kom. Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor tot deze geheel is opgenomen. Laat even gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Laat 2-3 min. gaar worden en roer door met een garde. Draai het vuur uit en roer het eigeel erdoor. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout. Schep de courgette en kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en zout. Spatel de eiwitten erdoor. Verdeel het beslag over de ramequins en bak de soufflés in de oven in 30 min. bruin. Open de oven niet eerder, want dan zakken ze in. Serveer direct.

 

Vegetarisch hoofdgerecht:

Herfststamppotje met appel en wortel

Ingrediënten

  • 750 g winterwortels
  • 1 zak aardappels (800 g), geschild
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 1 zakje verse peterselie (30 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 2 schaaltjes kaasburgers (a 200 g)

Bereiden:

Wortelen schillen, in stukjes snijden en met aardappels en laagje water in diepe pan doen. Zout naar smaak toevoegen. Op hoog vuur aan de kook brengen en op matig vuur met deksel op pan 20 min. zachtjes koken. Afgieten. Appels ondertussen schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden. Uien pellen en snipperen. Peterselie fijnsnijden. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin ui en appel 5-8 min. bakken tot appel zacht is. Kerrie toevoegen en 30 sec. meebakken. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin kaasburgers om en om bruinbakken. Appelmengsel en peterselie aan afgegoten aardappel-wortelmengsel toevoegen en fijnstampen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Stamppot over 4 borden verdelen en kaasburgers ernaast leggen.

Vegetarisch nagerecht:

Havermoutmuffins met dadels

Ingrediënten

  • 50 g havermout (pak a 500 g)
  • 125 ml melk
  • 75 g gewelde dadels zonder pit (zakje a 250 g)
  • 75 g bloem
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 65 g donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 65 g gesmolten roomboter

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Havermout met melk in kom mengen. Dadels in stukjes snijden. In kom bloem, bakpoeder, donkere suiker en dadels en mespunt zout goed mengen en door havermoutmengsel roeren. In andere kom ei met boter losroeren. Eimengsel door rest mengen. Beslag in vorm scheppen. Muffins in midden van oven in ca. 20 min. gaar en bruinbakken. In vorm laten afkoelen.

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode