Veganisme voorgerecht:
Ingrediënten
Bereiden:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur . Fruit de wortel en ui een paar minuten tot de ui een beetje zachter is. Voeg de groentebouillon toe en de koriander. Breng aan de kook en kook net zolang tot de wortels gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is. Verwarm de soep indien nodig nog door voor het opdienen. Serveer met knapperig brood
Veganisme hoofdgerecht:
Couscous met groene groenten:
Ingrediënten
Bereiden
Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sperziebonen en peultjes schoonmaken en halveren. Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk in stukjes snijden. In pan met ruim kokend water met zout groenten in 3-4 min. beetgaar koken. Olijven halveren. Groenten afgieten en samen met olijven door couscous scheppen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Couscous op vier borden scheppen.
Veganisme nagerecht:
Bereiden
Meng in een kleine steelpan suiker en water. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat afkoelen. Als de suikersiroop is afgekoeld, roer je de banaan erdoor. Schenk in een diepvriesbakje. Zet het 3 tot 4 uur in de vriezer, tot de randjes stevig zijn. Haal uit de vriezer en doe het ijs in een mengkom. Gebruik een elektrische mixer om het tot een glad geheel te mixen. Zet het weer in de vriezer tot het iets steviger is geworden, in ieder geval 2 uur.