Biologische voeding voorgerecht:
Soep broccocres
Ingrediënten
Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel. Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer. Laat een beetje afkoelen. Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er 1 eetlepel fijngesneden broccocress door. Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de broccocress. Verdeel de soep over vier diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden). Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het broccocress-komkommermengsel over de borden. Lekker met geroosterd brood.
Biologische voeding hoofgerecht:
Nasi met tofu en cassavekroepoek
Ingrediënten
Bereiden:
1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Schep de tofu om met 6 el ketjapmarinade. Verhit de olie in een wok. Roerbak de tofu 2 min. Voeg de roerbakmix en sambal toe en bak 3 min. mee. 2. Schep de rijst erdoor, voeg de rest van de ketjapmarinade toe en roerbak nog 2 min. 3. Verdeel de nasi over 4 borden. Serveer de cassavekroepoek en atjar tjampoer erbij.
Biologische voeding nagerecht:
Perensoep
Bereiden:
Peer ‘m Schil de peren en snijd de bruine plekken en klokhuizen eruit. Snijd het vruchtvlees in blokken en doe ze in een pan. Maak er soep van Giet er perensap bij tot de peren net onder staan. Even in de gaten houden hoeveel je er bij doet. De helft van de hoeveelheid sap voeg je suiker toe, bijvoorbeeld 8 dl sap dan 400 gram suiker. Met een fijne rasp verwijder je de schil van de citroen, die voeg je met het citroensap aan het perenmengsel toe. Breng aan de kook en laat in een minuut of 10 de peer gaar koken en de suiker oplossen. Af laten koelen tot lauw. Schep het perenmengsel in de keukenmachine en voeg de muntblaadjes toe. Goed pureren. Deze soep wordt koud opgediend Laat in de koelkast afkoelen tot het koud en lobbig is.
Ingrediënten