Ik las in een artikel van Belang van Limburg dat 1 op de 3 kinderen nooit ontbijt, en die kinderen die wél ontbijten hebben vaak een ongezond ontbijt met zoete ontbijtgranen met chocolade of ontbijtkoekjes...
Als belangrijkste reden om niet te ontbijten werd "geen tijd" gegeven en "geen zin of honger"
Maar dit mag toch geen excuus zijn? Zeker het "geen tijd" smoesje!
Maar waar hebben mensen tegenwoordig wel nog tijd voor??
En het klopt hoor, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt overslaan leid tot allerlei gezondheidsklachten, zeker bij kinderen.
En kinderen die niet ontbijten lopen meer kans op overgewicht en diabetes!
Ik schrok hier echt van dat er zo weinig kinderen ontbijten en dat er dus niet meer genoeg de tijd voor genomen
Ik vind gezond eten heel belangrijk, en zeker een ontbijt!
Hier wordt dus ALTIJD ontbeten!
En een gezond ontbijt, geen "snoepontbijt" zoals al die chocolade-dingen...
Ik maak altijd ontbijt voor het gezin en het hoeft echt geen uur te duren hoor, maar een gezond en evenwichtig ontbijt is zeker belangrijk!
Ontbijt overslaan is hier geen optie!
Hier ontbijten we dus altijd met z'n alle aan tafel, even "rust" voor dat alles begint!
En hoe wordt er bij jouw ontbeten?
Sla jij (of je kinderen) wel eens het ontbijt over?
Wat is een gezondere keus? |
|
Brood |
Volkorenbrood of bruinbrood, dun besmeerd met halvarine |
Beleg |
20+ of 30+ kaas, gekookt ei, beenham, casselerrib, (magere) knakworst, kip- of kalkoenfilet, vegetarische paté, appelstroop, halvajam of fruit |
Alternatieven voor brood |
Bambix naturel, Brinta, All Bran, havermout, muesli met vruchten, magere- of halfvolle melk of yoghurt. |
Drinken |
thee zonder suiker, sinaasappelsap met vruchtvlees, magere- of halfvolle melk, karnemelk. |